Cum să pregătești încălțămintea pentru iarnă? Vezi ghidul nostru!


Mijlocul lunii noiembrie este momentul potrivit ca să-ți pregătești încălțămintea și garderoba de iarnă. Să înlocuiești hainele subțiri cu cele călduroase de iarnă, să te înarmezi cu pulovere din lână și să-ți pregătești pantofii dragi pentru noul sezon. Nu uita, înainte de a încălța pantofii de iarnă, care au stat câteva luni bune la fundul dulapului, aceștia trebuie pregătiți corespunzător pentru utilizare. Cum? Îți zicem noi!


Pregătirea încălțămintei din sezonul precedent

Dacă ai pregătit și păstrat încălțămintea corespunzător după finalizarea sezonul precedent, tot ce trebuie să faci este să scoți pantofii din cutie, să le scoți șanurile ce le-au păstrat forma și să-i ventilezi la temperatura camerei. Dacă vezi că a mai rămas murdărie sau praf după sezonul precedent, șterge-l atent cu o cârpă de bumbac. Reține! o cârpă din lână sau bumbac îți va lustrui foarte bine pantofii din piele artificială și cei din piele cu cereale. Va funcționa foarte bine, de exemplu, pentru a curăța pantofii Feewear Gendo, unde partea superioară este fabricată dintr-un material sintetic sau Puma Rebound Layup SL FUR JR, unde partea superioară a pantofului este un amestec de piele naturală și sintetică. Căptușeala textilă lasă deja primele scame? Pentru a scăpa de acestea, folosește un aparat de ras electric pentru haine. Pentru a reîmprospăta mirosul în interiorul încălțămintei - folosește un deodorant pentru pantofi și apoi pune un branț nou, anti-bacterian. Dacă pantofii au șireturi, scoate-le și spălă-le astfel încât să strălucească de curățenie. Folosește o perie moale pentru a curăța talpa, apoi lasă-i la uscat într-un loc aerisit și ferit de razele soarelui. În procesul de pregătire nu uita cel mai important lucru – verifică dacă pantofii nu au zgârieturi, rupturi sau alte deteriorări. În caz că au, merită să-i faci o vizită cizmarului. De asemenea, gândește-te bine dacă îți mai plac pantofii de anul trecut sau dacă va trebui să-ți cumperi o pereche nouă pentru această iarnă.

Ce să evităm

Pe forumurile din internet sau printre prietenii tăi, probabil ai auzit părerea că pantofii se împrospătează mai bine dacă sunt spălați în mașina de spălat și apoi uscați pe calorifer? Aceasta este cea mai mare greșeală în ceea ce privește îngrijirea încălțămintei. Reține! încălțămintea nu trebuie să fie:De ce nu trebuie să faci cele indicate de mai sus? Pentru a proteja partea superioară de zgârieturi care pot apărea în timpul spălării în mașina de spălat. Asta nu e tot. Cantitatea excesivă de apă și detergenți pot slăbi lipiciul și cusăturile care leagă partea superioară și talpa, prin urmare vei observa că pe alocuri pantofii încep să se dezlipească. De ce nu poți expune încălțămintea la temperaturi ridicate? Explicația este similară – pentru ca să nu se dezlipească lipiciul, să nu-și schimbe aspectul textura părții superioare, să nu crape și să nu se deterioreze în general. Detergenții, în consecință, pot schimba culoarea pantofilor sau îi pot colora în diferite nuanțe. Face? Vom răspunde pentru tine – cu siguranță nu!


Îngrijirea adaptată la tipul de material

Cum să pregătești corect încălțămintea de iarnă pentru noul sezon? Cel mai important este să adaptăm îngrijirea la tipul de material din care este fabricată încălțămintea. Va fi absolut diferită curățarea pantofilor din piele de căprioară și a celor din piele netedă, naturală. Prin urmare:- Pentru curățarea pantofilor de iarnă din piele netedă (piele naturală cu cereale) precum și celor din piele artificială – de exemplu modelele Feewear Auron 2, Umbro Giza II sau adidas Hoops 2.0 Mid, trebuie folosită o cârpă moale, puțin umedă. Această metodă este bună atât pentru reîmprospătarea părții superioare, cât și pentru o curățare mai minuțioasă.- Pe de altă parte, în cazul pielii de nubuc și de căprioară, procedura este diferită. Acestor piei nu le place apa, deci, pentru pentru a curăța delicat partea superioară a modelelor precum Feewear Lound, Feewear Visby sau Timberland Westford, va trebui să folosești o perie specială, moale. Trebuie remarcat faptul că poți utiliza această perie și pentru a scăpa de murdăria și praful uscat de pe pantofi.- De asemenea, pentru curățarea încălțămintei de iarnă pot fi folosite șampoane speciale pentru pantofi și spume active de curățare. Spumele active, de obicei, curăță murdăria de pe toate tipurile de încălțăminte, dar este foarte important să urmezi cu exactitate instrucțiunile de pe ambalaj.


Măsuri specializate de curățare

Încă nu e totul. Probabil în fiecare an te tot întrebi cum să cureți petele de sare de pe pantofi? Metoda nostră eficientă este prevenirea. În acest scop, merită să investim într-un spray protector-impermeabilizator, care să protejeze pantofii de umeditate, sare și zăpadă. La rândul său, o cremă protectoare sau cremă de ceară va avea grijă de pielea grasă și cerată, hrănind-o și protejând-o de umiditate. Prin urmare, înainte de începutul sezonului, când pregătești încălțămintea de iarnă, merită nu doar să o cureți, dar și să o impregnezi corespunzător, pentru a te putea bucura cât mai mult timp de pantofii tăi de iarnă.