Cum să alegi pantofii pentru fitness?

Fitness-ul nu este un sport complicat și poate fi practicat de oricine, ceea ce reprezintă un avantaj. În același timp nu este nici un sport costisitor, deoarece nu necesită achiziționarea de echipamente scumpe sau îmbrăcăminte specială. Ba mai mult - nici nu trebuie să mergem la sală, pentru că putem face acest tip de exerciții și acasă. Însă, cea mai importantă investiție este încălțămintea - nu oricare, ci aceea special concepută pentru fitness.

De ce este important acest lucru?


Trebuie să fim conștienți de faptul că în timpul antrenamentului - de fiecare dată când picioarele ating pământul, impactul pe care îl resimte corpul nostru este de aproximativ trei ori mai mare decât greutatea sa. Rolul pantofilor de fitness este de a reduce riscul de fracturi sau entorse și de a oferi un confort mai mare în timpul antrenamentelor. Pentru a asigura siguranța maximă, pantofii trebuie să fie fixați bine pe picior, iar talpa acestora să absoarbă șocul și să asigure o bună aderență la sol.

În căutarea celor mai buni pantofi sport


Indiferent dacă alergi, joci tenis sau fotbal, practic orice tip de sport necesită o încălțăminte potrivită. Acest lucru este valabil și pentru antrenamentele fitness. Să nu crezi că vei avea aceleași performanțe ca antrenorul tău dacă nu vei investi într-o pereche de pantofi sport potriviți.

În primul rând - stabilitatea


Primul element pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi pantofii de fitness este talpa. Aceasta este elementul care intră în contact cu solul în timpul antrenamentelor. Scopul tălpii este să asigure o bună aderență și stabilitate întregului corp. Atunci când alegi un anumit model, fii atent dacă acesta are o talpă bună și rezistentă. Nu uita, însă, că metoda de fixare a încălțămintei pe picior este responsabilă și pentru păstrarea echilibrului. Sunt recomandate modelele cu șireturi care sunt capabile să mențină piciorul într-o poziție fixă chiar și în timpul săriturilor sau dansurilor. Datorită acestui lucru, atât gleznele, cât și articulațiile genunchiului sunt protejate, iar toate tipurile de luxații sau entorse pot fi evitate cu ușurință.

În al doilea rând - amortizarea


Antrenamentele de fitness pot exercita multă presiune asupra articulațiilor, motiv pentru care amortizarea este un alt criteriu foarte important în alegerea pantofilor sport potriviți. Multe modele de încălțăminte pentru fitness au încorporată o pernă de gel sau de aer, concepută pentru a absorbi șocurile și a proteja astfel articulațiile și sistemul osos. Cel mai popular sistem de amortizare este Nike Air, care poate fi întâlnit atât la pantofii de alergare, cât și la cei de fitness. Mai multe modele poți găsi pe pagina noastră, la categoria pantofi fitness. În afară de sistemul Nike, un alt sistem foarte popular de amortizare este Asics Gel.

În al doilea rând - amortizarea


Când știi deja la ce elemente trebuie să fii atent atunci când alegi pantofii de fitness, înseamnă că a venit momentul să acționezi. În magazinul 50style.ro vei găsi o gamă largă de încălțăminte fitness. Descoperă oferta noastră și găsește-ți pantofii sport doriți. Dacă ai întrebări despre anumite produse, consultanții noștri abia așteaptă să te ajute. Ei te vor sfătui, îți vor răspunde la întrebări și te vor ajuta să-ți alegi încălțămintea sport potrivită necesităților și dorințelor tale. În alegerea mărimii corespunzătoare cu siguranță te va ajuta ghidul nostru: Cum măsori lungimea piciorului? Când vei măsura pantofii sport, după livrarea acestora, asigură-te că ai în picioare șosetele pe care le porți în timpul antrenamentului - datorită acestui lucru pantofii sport vor fi perfect potriviți. În cazul în care produsele nu vor corespunde așteptărilor tale, ai la dispoziție 30 de zile pentru a le returna. Îți dorim shopping plăcut și spor la antrenament!

Alege-ți pantofi fitness

309.99 lei

189.99 lei

379.99 lei

339.99 lei

319.99 lei

179.99 lei

299.99 lei

269.99 lei

409.99 lei

239.99 lei

309.99 lei

249.99 lei

309.99 lei

219.99 lei

329.99 lei

199.99 lei

309.99 lei

189.99 lei

279.99 lei

249.99 lei

409.99 lei

299.99 lei

279.99 lei

279.99 lei

419.99 lei

379.99 lei

309.99 lei

179.99 lei

329.99 lei